LED Panelen

Alle voor- en nadelen van LED panelen op een rijtje.

Een energiezuinig LED paneel is een slimme en moderne vervanger voor een TL armatuur. De installatie van een paneel naar keuze, is erg gemakkelijk. U kunt een LED paneel in een systeemplafond plaatsen, maar ook in een opbouwframe of ophangen met een speciale set. Benieuwd hoe? Wij van LedLampenDirect helpen je graag een handje met deze blog over de installatie van LED panelen.

De soorten LED panelen.

Tegenwoordig vindt u vele soorten en maten LED panelen. De meest gebruikte LED panelen zijn voor op kantoor, magazijn en andere werkruimtes en vervangen traditionele TL armaturen. LED panelen zijn er in de maten 60×60 cm en 30x120cm. Dan zijn er nog inbouwpanelen in veel verschillende diameters. Deze LED inbouwpanelen klemmen zich in een gat door middel van klemveren. In deze blog gaan we wat dieper in op de “normale” LED panelen, zoals ons LED paneel met samsung LED en een Phillips driver.

Een voordeel van een LED paneel is dat deze verkrijgbaar is in verschillende lichtkleuren:

  • 3000K – Warm wit licht
  • 4000K – Wit licht

Onze LED experts adviseren voor kantoren en andere werkruimtes 4000K. De LED panelen zijn standaard uitgevoerd inclusief driver. Bij de panelen heeft u de optie om een dimbare driver erbij te bestellen.  De dimbare LED panelen zijn te dimmen met een inbouw muurdimmer. Hiermee kunt u maar liefst 30 panelen tegelijk mee dimmen!

Manieren om LED panelen te plaatsen.

Je kunt op de volgende manieren eenvoudig de 60×60 en 30×120 panelen plaatsen:

  • Systeemplafond

Een super gemakkelijke en veel gebruikte manier om LED panelen te plaatsen is in een systeemplafond. Op de plek van een plafondplaat legt u op dezelfde manier het paneel erin.

  • Opbouwframe

Geen systeemplafond? Dan kunt u het opbouwframe bevestigen aan een muur of tegen een ander vlak plafond en schuift het paneel erin. U heeft geen extra ruimte nodig voor de driver, want deze past precies bij in het frame.

  • Ophangset

Met een ophangset worden de LED panelen bevestigd aan het plafond. Het voordeel van een ophangset is dat de ophangdraden verstelbaar zijn. Dus een ongelijk plafond hoeft geen probleem te zijn! Een nadeel kan zijn dat bij een 30x120cm LED paneel het middenstuk iets kan doorhangen.

Zo installeert u het paneel.

Als u aanpassingen gaat maken in een elektrische installatie, is het belangrijk dat je de veiligheid van uzelf en anderen in acht neemt. Wees er altijd zeker van dat de stroom uitgeschakeld is. Twijfel? Een gecertificeerde installateur kan helpen.

Sluit zo een LED paneel aan:

 

  • Stap 1: Nadat de stroom is uitgezet, sluit de driver aan op het paneel volg hiervoor het pijltje op de connector. Als u een aansluitsnoer heeft sluit deze dan aan op de driver en vervolgens op het netstroom of bijv. een Wieland stekker.
  • Stap 2: Plaats het LED paneel in het systeemplafond, opbouwframe of bevestig het LED paneel met de ophangset.
  • Stap 3: Zet de stroom weer aan en klaar! Geniet jarenlang van deze energiezuinige LED verlichting.