HEB lighting » LED TL buizen

LED TL buizen

De hoogste kwaliteit led tl buizen

Onze LED TL buizen hebben een zeer hoge lichtopbrengst (aantal lumen per watt). Tevens is de interne driver van de LED TL buis voorzien van de allerbeste electronica, o.a. condensators van het merk Rubycon, waardoor een lange levensduur gegarandeerd is.

Of het nou gaat om een LED vervanger voor de standaard TL buis type T8 of de speciale ‘dunne’ TL buis type T5, wij hebben beide buizen in ons assortiment. Ook hebben we een LED TL buis met geintegreerde ‘onzichtbare’ bewegingsmelder in de lampvoet.

Doorgaans bespaart u door het toepassen van een LED TL buis 50% tot 66% op uw energieverbruik. Een LED TL buis in combinatie met een bewegingsmelder kan wel een besparing opleveren tot 95% op uw energieverbruik!

Een tl buis vervangen door een led tl buis

Kijk bij het verwisselen van de tl balken of er gebruik wordt gemaakt van starters in de armaturen. Dit zijn kleine bolletjes in het armatuur die er vaak uitgedraaid kunnen worden. Ook zijn deze altijd zichtbaar.

Indien je tl armaturen starters hebben, is het vervangen een fluitje van een cent. Draai het oude armatuur eruit, draai de starters eruit en plaats de nieuwe led tl buizen in het armatuur. Wanneer je de lamp weer aanzet zullen de nieuwe led tl buizen meteen werken.

Door ook het voorschakelapparaat te verwijderen, kun je nog 20% extra aan stroomverbruik besparen. Dit kun je doen door het armatuur open te schroeven en het blokje met daarin het voorschakelapparaat te localiseren. Knip de draden door en verbind deze direct met elkaar (zonder dat ze door het vsa gaan). Zodoende heb je meteen een extra besparing te pakken. Het voorschakelapparaat kan gewoon blijven zitten.

Indien je tl armaturen geen starters hebben, is het overschakelen naar led tl buizen iets complexer. Je moet nu zorgen dat de één voetje van de led tl buis met twee draden verbindt. Het andere voetje blijft zonder draden. Welke je kiest maakt niet uit. Gaat erom dat je plus en min op hetzelfde voetje zitten.

Lichtkleur van de led tl buis

Om optimaal gebruik te maken van de ledverlichting, is het belangrijk dat je de juiste lichtkleur kiest. Bij Lichtpartner leveren we drie verschillende kleuren led tl buizen. 3000K warm wit licht, 4000K wit licht en 6000K zonlicht. Voor meer informatie over lichtkleuren en de waarneming hiervan, bekijk je onze pagina over minder lux en meer licht.

Naast de lichtkleur is ook de stralingshoek en het aantal lumen per wat belangrijk voor de opbrengst van je led tl buis. Let hier dus goed op wanneer je verschillende modellen gaat vergelijken. Hoe meer lumen per watt hoe efficiënter je buis is en hoe meer licht je genereert met hetzelfde verbruik.

De Energie-investeringsaftrek

Wanneer je zakelijk gaat overstappen op led verlichting is het mogelijk interessant om gebruik te maken van de energie-investeringsaftrek. Hierdoor kun je aanzienlijk besparen op de aanschaf van nieuwe led tl armaturen en led tl buizen. Deze regeling is bedoeld om ondernemers te ondersteunen wanneer zij overstappen naar duurzamere bedrijfsmiddelen. Led verlichting is hier natuurlijk een prima voorbeeld van.

Led tl buizen met sensor

Om je energieverbruik nog verder omlaag te brengen kun je ook led tl buizen met sensor kopen. Deze buizen branden standaard op 0% of 30% lichtsterkte (afhankelijk van het model) en gaan bij beweging op de volle 100% branden. Op deze manier bespaar je dus nog veel meer omdat de buizen standaard niet of nauwelijks branden. Het mooie aan de bewegingsmelder is dat deze door kunsstof heen kijkt en je hem dus niet ziet zitten. Ook is het bereik van de sensor ongeveer 7 meter. Een ideale led tl buis om voor magazijnen, parkeergarages en stallingen te gebruiken.

LED TL buizen