Lichtpartner » LED Sensorlampen

LED Sensorlampen

Nooit meer onnodig verlichting laten branden. Onze ledlampen met sensor werken in combinatie met een ingebouwde bewegingsmelder. Deze led sensorlampen zijn ideaal voor bergingen, werkkasten, trappenhuizen, gangen, garage, hal, schuur, etc.

Er zijn verschillende ledlampen met sensoren op de markt. Zo zijn er ledlampen met bewegingssensoren en ledlampen met schemersensoren. Het verschil tussen een bewegingsmelder en een schemersensor is dat de eerste reageert op beweging en de tweede op de hoeveelheid licht die de sensor ontvangt. Wanneer het binnen (of buiten) donkerder wordt dan de lux waarde die is ingesteld, zal de lamp automatisch gaan branden. Zodoende hoef je nooit meer handmatig je lamp aan te zetten of te werken met een ouderwetse tijdklok om je lampen aan te sturen wanneer het donker wordt. Met een schemersensor ben je meteen klaar.

Het is belangrijk om op een aantal verschillende zaken te letten bij het aanschaffen van de juiste ledlampen met sensoren. Ten eerste is het armatuur belangrijk. Wanneer je de lamp buiten wilt gebruiken moet hij waterdicht zijn en ook vandaalbestendig (afhankelijk van de locatie natuurlijk). Dit zijn de IP waarden (waterdichtheid) en IK waarden (slagvastheid). Voor een buitenlamp zoek je over het algemeen minimaal IP65 en IK08.

Daarnaast is de bewegingssensor en/of schemersensor zelf natuurlijk belangrijk. Welke detectie-afstand heb je nodig voor je bewegingssensor? Wat wil je minimaal in kunnen stellen? Alleen gevoeligheid van de sensor of ook brandduur van de ledlamp en de sterkte waarmee de ledverlichting gaat branden? Ook de lichtopbrengst (gemeten in lumen) is van belang. Wat wil je precies gaan verlichten? Tot slot is natuurlijk het verbruik ook belangrijk zodat je ledverlichting zo weinig mogelijk energie verbruikt. Ook het is het prettig als je ledverlichting geen opstartcurve heeft maar meteen licht van de volle sterkte geeft.

Het mooie van een ledlamp met schemersensor én bewegingsmelder is dat je vaak in kunt stellen hoeveel de ledlamp moet gaan branden wanneer het donker wordt, bijvoorbeeld op 20% lichtsterkte. Zodoende heb je altijd licht als het donker wordt. Daarbij is het zo dat op het moment dat de bewegingssensor beweging detecteert, de lamp volledig (op 100%) zal gaan branden. Zodoende heb je het beste van twee werelden: altijd een beetje licht als het donker wordt en bij beweging volledig licht.

De ledlampen met sensor zijn gemaakt van slagvast kunststof en zijn zeer energiezuinig. Bekijk onze verschillende modellen om te zien welk model bij uw wensen past.