Lichtpartner » Dimmen » Dimmers

Dimmers

Betaalbare led dimmers met zeer goede dim eigenschappen. Dimbare ledlampen kunnen met de juiste dimmer mooi gedimd worden. Welke dimmer u nodig heeft voor het dimmen van uw ledlampen is afhankelijk van het type lamp. Daarnaast is de driver die in de lamp verwerkt is ook essentieel in de keuze voor een dimmer. Bij onze lichtbronnen kunt u onderaan de pagina vinden welke dimmer goed functioneert.

Let er bij het aanschaffen van een dimmer voor uw ledverlichting op, dat de dimmer geschikt is voor led. Traditionele gloeilampdimmers kunnen soms ook goed werken maar leveren vaak problemen op zoals knipperen van de lamp, een kleiner dimbereik en geen constante prestaties. Wanneer u een van deze problemen ervaart dan is uw led dimmer waarschijnlijk niet geschikt voor de ledverlichting die u gebruikt.

Het is belangrijk om te controleren of u een led dimmer fase aansnijding (ook wel leading edge genoemd) of een led dimmer fase afsnijding (ook wel trailing edge genoemd) nodig heeft. Om te bepalen welke led dimmer u nodig heeft kijkt u eerst naar het type ledverlichting dat u wilt dimmen. Over het algemeen vermeld de leverancier van deze verlichting welk type dimmers geschikt zijn om deze ledverlichting te dimmen. Let er daarbij ook op of uw spots überhaupt wel dimbaar zijn, anders werkt geen enkele dimmer. De potmeters in uw dimmer bepalen hoe gevoelig uw led dimmer is. De dimmer reguleert de spanning die vanuit het stopcontact naar uw ledverlichting wordt gestuurd.

Uiteraard bespaart u met een led dimmer nog meer energie dan wanneer u alleen ledverlichting zonder dimmer zou gebruiken. Door het dimmen van de verlichting is er nog minder stroom nodig om uw ledverlichting te laten branden. Daarbij geeft het natuurlijk ook extra sfeer wanneer u de mogelijkheid heeft verschillende lichtsterktes in huis te gebruiken.

Op onze pagina over dim technieken kunt u nog meer technische details vinden over de werking van onze led dimmers.